Pivovarna

Pivovarna Lipnik se ukvarja s proizvodnjo pivovarn in celotne pivovarske opreme (sistem know – how) ter s proizvodnjo lastnega piva (svetlo, temno in pšenično).

Mini pivovarne Lipnik so skupek najsodobnejše tehnologije in starodavne recepture varjenja piva

Starodavne recepture in način pridobivanja piva se v naših pivovarnah lahko uporablja še danes. Pivo se pridobiva po naravnih postopkih brez kemičnih dodatkov in na podlagi tega ohranja vse arome, hranilne snovi in vitamine, ki se pri industrijski predelavi izgubijo.

Najsodobnejša tehnologija zajema

Najkvalitetnejše nerjaveče materiale in komponente, ki zagotavljajo dolgo življenjsko dobo in minimalno število okvar. Po želji naročnika lahko izdelamo zunanje plašče posod za varjenje in odcejanje iz sijajnega bakra. mikroračunalniško vodenje procesa varjenja in fermentacije piva, ki zagotavlja konstantno kvaliteto piva in popolni nadzor nad izvajanjem procesa 

Energijsko varčnost, ki jo zagotavljamo s kvalitetno izolacijo ter mehansko konstrukcijskimi rešitvami. Velik del odvečne toplote se uporabi za ogrevanje vode. V procesu varjenja se uporablja plin kot najčistejši in najbolj ekonomičen način ogrevanja.

Preprosto upravljanje, katero omogoča mikroračunalniški način vodenja ter ostale konstrukcijske rešitve sistema. Vse to nam omogoča tudi preprosto vzdrževanje ter čiščenje, ki je predpogoj za kvalitetni končni produkt.

Pivovarne se izdelujejo po sistemu ključ v roke pri čemer se že v fazi projekta maksimalno upoštevajo želje in potrebe naročnika. Na ta način se lahko optimalno izbere kapaciteta mini pivovarne. Izdelujemo pivovarne z letno kapaciteto proizvodnje od 500 do 20000 hl piva. Za povečanje kapacitete ni potrebna menjava celotnega postrojenja, ampak le povečanje števila fermentatorjev.

Proces varjenja se odvija v dveh posodah. V eni se vari pivo po posebnem temperaturnem diagramu, katero se nato prečrpa v drugo posodo – odcejevalnik, kjer se izločijo trdni delci sladu. Nato se zopet prečrpa nazaj v posodo za varjenje, kjer se opravi končni proces hmeliranja. 

Število posod za fermentacijo in zorenje določa kapaciteto pivovarne. Posode so izdelane iz nerjavečega materiala in kvalitetno izolirane. Vse to nam omogoča optimalne pogoje za fermentacijo, zorenje in hranjenje piva tudi na daljši rok. 

Izolirani fermentator je izdelan iz nerjavečega materiala, plaščno hlajen in maksimalno izoliran. Ima tudi precizno elektronsko regulacijo temperature, kar predstavlja optimalne pogoje fermentacije in zorenje piva. 

Hladilni sistem sestavljajo rezervar podhlajene tekočine in hladilni kompresor. Zasnovan je na principu kroženja podhlajene tekočine skozi plašče posode za fermentacijo in zorenje piva, kar je predpogoj za konstantno temperaturo piva. Kvalitetna izolacija cevovodov ter posod sistema omogoča minimalno porabo energije v hladilnem sistemu. 

Mikroračunalniški sistem vodenja procesa zagotavlja preprosto uporabo ter konstantno kvaliteto piva. Uporabnika prijazno vodi skozi vse korake varjenja ter ga opozarja na morebitne napake. Sistem prečrpavanja v fermentatorje je elektronsko voden, kar zagotavlja maksimalni prihranek na času prečrpavanja ter energiji. 

V odvisnosti od želja in potreb naročnika se pivovarne lahko postavijo v prostor pivnice, saj se s svojo obliko in dizajnom odlično vklapljajo v pivniški ambient.

Tehnološki postopek

NOVO

Prodajalcu našega piva nudimo za čas pogodbenega točenja piva v brezplačen najem servisno tlačilno opremo – rezervoar.

Posebnost točenja našega piva je v tem, da se pivo iz refuze pretoči v stalno hlajen rezervoar opremljen s posebno vrečo. Pivo med točenjem potiska komprimirani zrak, ki ga za te potrebe proizvaja majhen kompresor. Pivo ima stalno temperaturo 2-4 stopinj C.

Pri našem sistemu točenja piva ni potreben CO2, zato odpade strošek nabave CO2. Ponujen sistem točenja piva se na zahodu hitro in močno uveljavlja. Naše pivo LIPNIK dostavljamo gostinjskemu lokalu tedensko z refuzo.

Shopping Cart